Ez az oldal kizárólag Selenaval, Alex- el és vele kapcsolatos dolgokkal foglalkozik!

Itt mindent megtalálsz ami érdekel!!!!


The wizards of waverli place the movie

(varázslók a waverli helyről- a film)

 

A film a sorozatra alapul, amely egy olyan háromgyermekes varázsló családról szól. A három gyerek nagyon különböző. A legidősebb Justin (David Henrie) az iskola legokosabb tanulója, kedves mindenkivel, és a környezete elfogadja, igaz kicsit furcsának találják. Az egyetlen lány tesó - és egyben talán a leghíresebb - Alex (őt Selena Gomez kelti életre) aki minden bajba benne van, de egy nagyon szerethető lány. Az egész történet őrá alapul. Ő mindig elkövet valami hülyeséget, amit varázsattal próbál kijavítani, de általában csak rosszabbítja a helyzetet. A legfiatalabb testvér Max (Jake T. Austin) aki csak mellékszereplőként van jelen. Ő az, aki a "szerencsétlent" - reméljük csak - játssza a sorozatban illetve a filmben.

A film úgy kezdődik, hogy a két szülő: Jerry (David DeLuise) és Theresa (Maria Canals Barrera) elindul vakációzni a gyerekek nélkül. A gyerekek lelkére köti, hogy nem hagyhatják el a házat. Csodák-csodájára Alex mégis megpróbálja - természetesen varázslattal. Ez pedig mint mindig, balul sül el. De szerencsére a házban van Justin aki visszahozza, de ez sajnálatos módon tönkretszik éttermüket. Természetesen ekkor jönnek haza a szülők akik azt adják büntetésként, hogy a gyerekeknek is velük kell nyaralni a Karib-tengernél (juj, de borzasztó :D). 

Tehát elindul a család nyaralni, egy kikötéssel: semmi varázslat, mindenki hagyja otthon a varázspálcáját (igaz, enélkül is tökéletesen tudnak varázsolni). Mikor megérkeznek Alex utálatosan viselkedik, de legalább életszerűen. Mondjuk ki: a fenébe kívánja az egészet. Mikor elmennek történelmi romokat nézni akkor is csak panaszkodik. Ráadásul Max bolondot csinál (varázslattal) egy varázslóval. Ekkor a férfi rájön, hogy ők is varázslók, és a segítségüket kéri testvére papagájból emberré változtatásában. Azt mondja, van az erdő mélyén egy kő ami bármilyen varázslatot vissza tud csinálni. Persze a szülők hallják ezt a beszélgetést, és nem engedik, hogy a gyerekeik bármit is keressenek.

A szülőket a gyerekek (vagy épp fordítva?) nagyon kihozzák a sodrukból, aminek eredménye az, hogy a szülők nem ismerik egymást, sőt gyerekeiket sem. Apuka flörtöl másik nőkkel, anyuka is bepasizott, és boldogak, nem is rémlik, hogy van családjuk. A gyerekek viszont annál boldogtalanabbak, és annál inkább vissza akarják csinálni. A két idősebb gyerek elindul az ex-varázslóval (és annak végtelenül ellenszenves papagájával) az erdőbe, ahol nagyon sok megpróbáltatás során eljutnak a kőig. Itt egy nagyon érzelmes jelenet következik, hogy jaj, minden utálatossággal szemben, mennyire szereti egymást a két testvér, mennyire felnéznek a másikra.

Sok nehézség árán végül sikerül megszerezniük, amit az előbb már említett papagáj elcsen tőlük. A gyerekek teljesen kétségbe eseten futnak a madár után, de egyszer csak szembejönnek szüleik akiknek elmondják, hogy mi történt. Theresa lehetetlennek tartja, hogy gyerekeire ne emlékezzen, ezért vissza is indul a szállodába.

A gyerekek az apjukkal maradnak, aki szerint csak úgy lehetne megoldani a helyzetet ha az egyik gyerek teljes erővel rendelkezne. Ezért a két idősebb gyerek úgy dönt, hogy megmérkőznek az erőért. Váratlan színhely váltás és egy Quiditch pálya szerűségen találjuk magunkat. Itt küzd meg egymással a két testvér. Alex nyer. De mire visszacsinálhatná tettét, elkezd halványulni (mert a szülei nem jöttek össze egymással). Erre megérkezik az anyuka a kővel, és Alex azt kívánja legyen minden úgy ahogy az régen volt.

Ez megtörténik, és újból azt a konfliktust látjuk amely következményeképpen történt az egész. A szülők persze nem emlékszenek a történtekre, viszont a gyerekek nagyon megörülnek szüleiknek és sok öleléssel zárul a film.

 

Asztali nézet